Vloerverwarming

Wood Sensation vloeren zijn getest in combinatie met vloerverwarming. Hierbij gelden uiteraard een aantal spelregels om van een mooie en “probleemloze” vloer te kunnen genieten.
De testen zijn uitgevoerd als zijnde “zwevend” en “vast” systeem. Voor het zwevende systeem komt de vloer uit op een Rc waarde van 0,17 ( Bij een totale dikte van de houten vloer van 21 mm). Bij een dikte van 15 mm ligt de Rc waarde op 0,15. Voor het vaste systeem kom je uit op en waarde van Rc 0,12 ( Bij een totale dikte van de houten vloer van 21 mm). Bij een dikte van 15 mm ligt de Rc waarde met een vaste vloer op 0,10. Rc waarde betekent warmtegeleiding coëfficiënt. Kort gezegd het rendement wat er uit de vloerverwarming overblijft na installatie van Wood Sensation. Uw installateur kan met deze Rc waarde berekenen of het systeem voldoende capaciteit levert om uw woning warm te stoken.
We hebben de volgende regels voor u op een rijtje gezet.

Voor installatie van Wood Sensation
Voordat de Wood Sensation vloer geïnstalleerd kan worden op een vloerverwarming bij natte systemen dient eerst de afwerkvloer te drogen en uit te harden. Dit houdt in dat de afwerkvloer ongeveer 1 cm per week droogt( afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid), met een minimum van 4 weken.
Na deze droging kunt u de vloerverwarming geleidelijk opwarmen. Dit kunt u doen door middel het instellen van de watertemperatuur op de thermostaat. U begint bij een temperatuur van 20° C. Per dag kan de temperatuur opgewarmd worden met 5° C per dag. Tot een maximum van 45° C. Deze temperatuur moet u 5 dagen handhaven. Daarna kan de temperatuur weer met 5° C per dag afgebouwd worden. De verwarming dient 3 dagen voor het installeren van de Wood Sensation vloer uitgezet te worden. Tijdens installatie van de Wood Sensation vloer in de winterperiode mag de temperatuur in de leidingen niet hoger zijn dan 20° C.
Na het installeren van de Wood Sensation vloer mag de vloerverwarming na 7 dagen weer aangezet worden. Na deze 7 dagen dient de vloerverwarming weer geleidelijk opgewarmd te worden.
Het dient de aanbeveling om de vloerverwarming in de winterperiode op een zo constant mogelijke temperatuur te behouden. Dus niet ’s avonds de verwarming laag zetten en de volgende ochtend de thermostaat weer omhoog zetten. Een vloerverwarmingssysteem onderscheid zich namelijk door dat dit een traag systeem is. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de ruimte op temperatuur is en voordat de warmte uit de ruimte is.

Tijdens installatie van Wood Sensation vloer
Zoals hier boven genoemd mag de temperatuur in de leidingen net hoger zijn dan 20° C. Dit is belangrijk voor de droogtijd van de lijm. Wij raden de Wood Sensation vloer aan om rechtstreeks te verlijmen op de ondervloer met een 2-K pu lijm. De testen zijn uitgevoerd met lijm van Henkel ( Thomsit P-625). Als u een andere lijm wilt gebruiken zult u bij uw leverancier moeten navragen of deze vrijgegeven is voor de verlijming op vloerverwarming. Tevens kan Henkel u een advies op maat geven.
Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt natuurlijk contact opnemen met ons.